Антихипертензивни средства. Инхибитори на ангиотеназин I и II


Категория на документа: Химия


Тя се използва и за лечение на хронична и остра хипертония феохромоцитом и хипертонична криза.

Лозартан е ангиотензин II рецепторен антагонист на наркотици и се използва предимно за лечение на високо кръвно налягане (хипертония). Лозартанът е първият ангиотензин II рецепторен антагонист, пуснат в продажба. От Merck & Co. Inc. Лосартан калий се предлага на пазара под търговското наименование Cozaar.

Дилтиазем е нондихидрофуридин (DHP) член на класа на лекарства, известни като блокери на калциевите канали, които се използват при лечението на хипертония, ангина пекторис, както и някои видове аритмия.
Също така е ефективно превантивно лекарство за мигрена. Това е клас 3 Антиангинозната наркотик от клас IV. Той подбужда минимални рефлексни симпатизиращи промени. Тя се основава на 1,4-thiazepine пръстен.
Дилтиазем се метаболизира и действа като инхибитор на CYP3A4 ензим.

Никардидипин е дихидропиридинов блокер на калциевите канали, използвани за лечение на съдови заболявания като хронична стабилна стенокардия, хипертония и феномен на Рейно. Неговият механизъм на действие и клинични ефекти наподобяват тези на нифедипин и други дихидропиридини (амлодипин, фелодипин), с изключение на тази никардипин е по-селективен за мозъчните и коронарните кръвоносни съдове. Никардидипин е одобрен от FDA през декември 1988 година. Патент за Cardene и Cardene SR е изтекъл през октомври 1995 г.

Източници:
http://www.drexelmed.edu/documents/pharmacology_physiology/lectures/nov-20-07.pdf
http://en.wikipedia.org
??

??

??

??

1

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Антихипертензивни средства. Инхибитори на ангиотеназин I и II 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.